dissabte, 5 de maig del 2012

Proposta oberta per canviar la paraula "aturat", per una altra de molt més positiva i transformadora com "reorientat", "activat", o "cercajobs" ,etc.



Fa uns quans anys, la recerca de feina es concentrava sobretot en la lectura més aviat tranquila i pausada de la prensa i els diaris que publicaven ( sobretot en diumenges ) un volum important d’ofertes. Aquest ritual, molts cops anava acompanyat d’un cafetonet, crossantet, o mini entrepà en una terrasseta, o cafeteria acollidora, en una ambient relaxat i distès.

Al cap d’uns anys, la recerca de feina es va fer molt més intensiva, i distribuïda durant la setmana , amb la publicació d’ofertes diàries amb portals i borses on-line, on va destacar l’aparició d’un portal trencador i innovador com va ser i encara es mantè infojobs.

I l’evoluació natural, provocada per internet , les xarxes socials ( linkedin, xing, twitter ) i els diferents dispositius ( smartphones, tablets, portàtils ) és que els candidats, cerquin feina de foma constant, proactiva  , dinamitzant la recerca en qualsevol dia de la setmana i durant les 24 hores, ja que internet, no tanca mai la paradeta.




En  el context actual, si s’està buscant feina, realment la paraula adequada és aturat ???????? 

Si és vol trobar feina avui en dia, has de ser actiu, creatiu i innovador en moltes facetes. Has de millorar eines constanemt, reciclart-te formativament, diversificar els canals de recerca, potenciar la xarxa de contactes,  fer una prospecció intensiva i dirigir-te a empreses diana,  organitzar-te i planificar-te , per tenir uns resultats desitjats.

 Si fa uns anys, amb una mica de sort, entraves en una empresa, i t’hi quedaves molts anys, la situació actual, i segurament futura, serà anar canviant d’empresa sovint, amb realitats empresarials diferents  ( tamany, cultura , valors, sector, etc ), i compartint el dia a dia amb companys , departaments, i funcions diferents, aspectes que incidiran en la importància de la nostra  capacitat d’adaptabilitat i flexibilitat.



Doncs bé, la paraula "aturat", no la veig gens encertada, ja que porta implicita una càrrega emocional negativa, i no predisposa a una actitud  positiva en la recerca de feina. I si un aspecte és capdal avui en dia per trobar feina, és el component actitudinal, i l’esforç que hem de fer per millorar les nostres competències i ocupabilitat.


Si es canviés la paraula "aturats", per una altra de molt més positiva com "reorientats", "activats", cerca “jobs”, etc , crec que l’estat d’ànim de les persones seria diferent, i ajudaria emocionalment, predisposant a una actitud i mentalitat molt més oberta, i incitadora de buscar un canvi transformador i vital positiu en l’evolució de les persones.


En fi, aquesta és una proposta senzilla, simple i sincera, que requereix de pressupost “0” d’euros, però a vegades els petits cambis, poden ser els més poderosos....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada